PREGUNTES FREQÜENTS

 

PREGUNTES FREQÜENTS

 

El model de recollida

El sistema de recollida amb contenidors al carrer no ens permet superar el 40% de recollida selectiva, tot i que el 85% dels residus que generem es poden reciclar si els separem correctament. El sistema amb contenidors té un sostre i, a més, no ens garanteix una bona qualitat de la recollida.

És un sistema de recollida de residus molt més eficient que permet millorar la quantitat i la qualitat de la recollida selectiva i consisteix en deixar els residus ben separats a la porta de casa seguint un calendari determinat. Els residus es treuen amb uns cubells o bosses amb xip; el xip ens permet saber qui participa i fer accions de seguiment per millorar els resultats de recollida selectiva.

Trucar al telèfon gratuït 900102042 per concertar el dia en que el servei de recollida passarà pel portal de l’habitatge a buscar el residus voluminosos en desús (neveres, sofàs, somiers, matalassos, mobles vells, etc.)

L’orgànica a la planta de compostatge del Centre de Tractament de Residus comarcal del Segrià (Montoliu)

Els envasos a la planta de triatge d’envasos de Montoliu

El paper i cartró al gestor de residus de paper i cartró

El vidre al gestor de residus de vidre

La resta al dipòsit controlat de residus del centre de tractament de residus comarcal del segrià (Montoliu)

Petits residus especials com ara bombetes, pintures, petits aparells elèctrics o electrònics, piles, oli, fluorescents, pintures, etc. Més informació

Porta a porta a Pardinyes Balàfia

La bossa de resta i els clauers per l’orgànica porten xip per a poder fer un seguiment de la participació ciutadana i millorar els índexs de recollida selectiva.

La bossa compostable es per l’orgànica.

La bossa grisa és per la resta.

La bossa groga és per treure els envasos.

Els clauers són per obrir els contenidors d’orgànica.

El cubell airejat (reixat) és per a la cuina, cal dipositar-hi les restes d’orgànica dins una bossa compostable. Aquets sistema permet la transpiració i evita les males olors i els lixiviats.

Els contenidors tancats d’orgànica i tèxtil sanitari es poden obrir amb els clauers entregats amb el kit del porta a porta. Amb aquest sistema podem saber qui fa ús dels contenidors i fer-ne un seguiment amb l’objectiu de millorar la participació ciutadana i els resultats de recollida selectiva.

El vidre s’ha de dipositar en els contenidors oberts de la via pública, com fins ara.

S’han instal·lat 6 bústies específiques al carrer sense límit d’accés. Cal sol·licitar permís per fer-ne ús i, un cop obtingut, obrir-les amb el clauer de l’orgànica. El tèxtil sanitari es pot dipositar amb qualsevol bossa.

Ubicacions de les bústies:
1. Carrer de Jeroni Pujades cantonada carrer d’Anastasi Pinós
2. Plaça de Josep Pinyol
3. Carrer de Ramón Argilés amb plaça Rosa Sensat
4. Carrer d’Oriol Martorell amb carrer d’Euzkadi
5. Carrer de Vidal i Codina amb carrer de Virginia Wolf
6. C. Tarragona amb Avda. Pearson

Per sol·licitar el permís cal escriure un correu a info@portaaportalleida.com o trucar al 671 33 68 65

Per la resta s’han d’utilitzar les bosses homologades negres, per l’orgànica s’han d’utilitzar bosses compostables, pels envasos bosses grogues i pel paper i el cartó caixes de cartó o bosses de paper.

Les bosses homologades només són les de la resta. Quan s’acabin, les podeu passar a recollir de forma gratuïta a l’Oficina del Porta a Porta.

Els cubells van associats a l’habitatge. Si canvies d’habitatge cal que ho comuniquis al servei del porta a porta.

Porta a porta a Ciutat Jardí – Vila Montcada

La bossa de resta i els clauers per l’orgànica porten xip per a poder fer un seguiment de la participació ciutadana i millorar els índexs de recollida selectiva.

La bossa compostable és per l’orgànica.

La bossa grisa és per treure la resta.

La bossa groga és per treure els envasos.

La bossa de paper és per treure el paper i cartró.

El vidre s’ha de dipositar en els contenidors oberts de la via pública, com fins ara.

Es poden treure cada dia que hi ha recollida (dilluns, dimecres i divendres) dins una bossa taronja homologada. Aquesta bossa es pot sol·licitar al telèfon del porta a porta: 671 33 68 65

No, l’orgànica s’ha de treure sempre dins el cubell marró.

No, el cubell reixat és per a la cuina, cal treure el marró de 20 litres, que és el que porta el xip.

Posa’t en contacte amb el servei del porta a porta (671 33 68 65)  i se te’n facilitarà un de nou.

Les bosses homologades només són les de la resta. Quan s’acabin, les podeu passar a recollir de forma gratuïta a l’Oficina del Porta a Porta.

Els cubells van associats a l’habitatge. Si canvies d’habitatge cal que ho comuniquis al servei del porta a porta.

Aplicació mòbil PAP Lleida

Sí, pots descarregar-te l’aplicació a diversos mòbils i associar-los tots a un mateix habitatge. Per fer-ho has de convidar tants usuaris com vulguis des de la pantalla de “invitacions”.

Si tens algun problema amb l’aplicació pots posar-te en contacte amb el servei del porta a porta a info@portaaportalleida.com o trucant al telèfon 671 33 68 65.

  • Tota la informació del model de recollida
  • El calendari del porta a porta dia a dia
  • Informació de les deixalleries
  • Comunicacions de l’Ajuntament i del servei
  • Les teves dades de participació en el porta a porta
  • Sistema d’activació del xip de les bosses de resta
  • Dades de contacte per a qualsevol dubte o consulta

Pots descarregar l’aplicació des de la botiga d’aplicacions mòbils Playstore, si tens un Android. Si tens un dispositiu iOS, utilitza la versió web.

Consulta la pàgina http://www.portaaportalleida.com/app-porta-a-porta/

El codi del teu habitatge se’t va comunicar en la carta informativa que vas rebre en el moment del canvi de sistema. També en el correu que vas rebre en el moment de l’entrega del material. Si no disposes del codi, posa’t en contacte amb el servei del porta a porta a info@portaaportalleida.com o trucant 671 33 68 65.

Al menú de l’aplicació clica la pantalla “participació”. Aquí podràs veure totes les teves aportacions d’orgànica, resta i tèxtil sanitari.